Bij het Natuurinclusief Nationaal Overleg (NiNO) komen koplopers uit o.a. het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen, overheden en jongerenorganisaties samen om de uitvoering van de Agenda Natuurinclusief te versterken, verbreden en versnellen. Het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) coördineert het overleg en maakt de goede dialoog mogelijk.

Onze natuur en biodiversiteit staan onder druk. Dit terwijl biodiversiteit en natuurlijk kapitaal essentieel zijn voor een gezonde economie en florerende maatschappij. De Agenda Natuurinclusief zet de koers uit naar een natuurinclusieve samenleving.
Agenda Natuurinclusief
De Agenda Natuurinclusief wordt gefaciliteerd door het Programmabureau Natuurinclusief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (verder: LNV). Overheden, bedrijven, instellingen en burgers geven hier vorm aan in tien domeinen, namelijk: bouw, energie, infrastructuur, water, financiële sector, onderwijs, gezondheid, vrijetijdseconomie, landbouw en bedrijventerreinen.
> Lees meer over Agenda Natuurinclusief
Rol van het NiNO
Het NiNO is ontstaan vanuit het verzoek van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een onafhankelijk overleg in te richten voor de voortgang en versnelling van de uitvoering van de Agenda Natuurinclusief.
Foto van de informele NiNO-bijeenkomst op 25 mei 2023.
Domeinleiders en andere koplopers vanuit overheden, maatschappelijke instellingen en jongerenverenigingen zijn - op persoonlijke titel - vaste leden van het NiNO.
Ambassadeur Natuurinclusief André van der Zande is ook benoemd als onafhankelijk voorzitter van het OFL en zit het NiNO voor. Het OFL voert het secretariaat.
> Lees meer over de rol van het NiNO binnen de Agenda Natuurinclusief
> Lees meer over de verschillende rollen binnen Agenda Natuurinclusief
NiNO-voorzitter André van der Zande en minister van der Wal op de NiNO Top 2023.