De voorzitters van het OFL hanteren een aantal criteria om te bepalen of de onafhankelijke inzet van het OFL meerwaarde heeft voor de projecten in het werkprogramma. De meerwaarde van een project neemt toe wanneer het project om een integrale opgave draait, zich richt op verschillende schaalniveaus, de maatschappelijke belangen en meningen sterk uiteenlopen en er belangrijke of lastige keuzes gemaakt moeten worden.
Ieder jaar stelt het secretariaat van het OFL het werkprogramma een beschrijving van lopende en komende projecten vast. Het is een momentopname van de activiteiten die voor de komende periode gepland staan. Doordat het OFL doorlopend nieuwe verzoeken krijgt, kan de programmering in de loop van de tijd veranderen.
Klik hier om het werkprogramma 2022-2023 te openen (PDF, 554kB).
Deze werkwijzer is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het OFL. Het geeft op hoofdlijnen inzicht in de visie, positie, organisatie, werkzaamheden en financiering van het orgaan. Het document zal blijven veranderen naarmate de werkwijzen van het OFL veranderen. Het zal daarom ook periodiek door het secretariaat tegen het licht worden gehouden en waar nodig aangepast worden.
Klik hier om de werkwijzer te openen (PDF, 717kB).
Het Kennisknooppunt Participatie en het OFL hebben gezamenlijk een handboek geschreven over de verschillende werkvormen en methoden die het OFL toepast in haar werk.
OFL-werkvormenboek 'Veelvormig overleg'
Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag E-mail: info@overlegorgaanfysiekeleefomgeving.nl
OFL | Brengt samenwerking verder
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.