OFL draagt begeleiding NiNO over aan het Programmabureau Natuurinclusief

31-05-2024
266 keer bekeken

Donderdag 30 mei vond het laatste Natuurinclusief Nationaal Overleg (NiNO) plaats onder leiding van OFL-voorzitter André van der Zande.

Per 1 juni stopt André van der Zande als voorzitter bij het OFL en het NiNO. Daarmee komt er ook een natuurlijk einde aan de begeleiding van het NiNO vanuit het OFL-secretariaat.

groepsfoto tijdens de laatste bijeenkomst

Steunpilaar NiNO

Het OFL is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij het samenbrengen van de leden en de inrichting van het NiNO, dat nu onder de noemer Collectief Natuurinclusief verder gaat. Het afgelopen anderhalf jaar heeft het OFL 6 formele NiNO’s ondersteund en 3 informele NiNO’s georganiseerd, met als doel de totstandkoming van de Agenda Natuurinclusief.

> Meer informatie over de NiNO-bijeenkomsten

Natuurinclusief Nederland

Het Programmabureau Natuurinclusief neemt met de nieuwe ambassadeur Jannemarie de Jonge de begeleiding van het NiNO over. Dit doet ze parallel aan haar rol als Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, die ze tot eind 2024 bekleedt. Het Programma is voldoende onafhankelijk gepositioneerd om dat te doen. Het NiNO staat stevig in haar schoenen en partijen weten elkaar goed te vinden, met het gezamenlijke doel voor ogen: Nederland verder natuurinclusief maken.

Als OFL bedanken we André voor zijn inzet voor het NiNO in het bijzonder en de natuurinclusieve transitie in het algemeen. Veel succes gewenst voor de nieuwe ambassadeur!

Wytze de Vries, Hoofd Programmabureau Natuurinclusief: “Geweldig hoe het OFL met haar unieke positie en creativiteit heeft geholpen om vanuit een klein zaadje de Agenda Natuurinclusief heeft helpen groeien via de 1.0 versie naar de stevige en concrete 2.0 versie waar het enorme netwerk van Collectief Natuurinclusief aan werkt”.

André van der Zande, voorzitter NiNO: “Fijn dat het OFL vanaf mijn komst heeft meegedacht en meegedaan om voor het experiment van de Agenda Natuurinclusief ook een Nationaal Overleg te organiseren. Dat was cruciaal om te komen waar we nu zijn: bedankt”.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen