OFL-conferentie 2022 'Gedurfde gesprekken'

Aftermovie

Gedurfde gesprekken: leren van 30 jaar overleg tussen samenleving en overheid

Het OFL organiseerde op 24 november de jaarlijkse conferentie in Ede, waarbij leren van en reflecteren op 30 jaar overleg tussen samenleving en overheid centraal stond. Het programma bestond uit gedurfde gesprekken in vele vormen. We zijn in gesprek gegaan met Mark Harbers, de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het belang van overleg tussen overheid en samenleving en de rol van het OFL hierin. Noelle Aarts, professor in sociaal-ecologische interactie gaf een lezing over de kunst van een goed gesprek tussen andersdenkenden en Martijn van der Steen, plaatsvervangend directeur van de NSOB, ging in op de ontwikkeling van het overleg binnen het OFL. In de verschillende werk- en inspiratiesessies konden deelnemers ervaren hoe gedurfde gesprekken leiden tot andere uitkomsten. 

 

 

 

 

Collegetour Noordzeeoverleg

In de collegetour over het Noordzeeoverleg ging Noordzeeoverleg-voorzitter Sybilla Dekker, Wytske Postma van Stichting de Noordzee, Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam en Liz van Duin van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met de zaal in gesprek over de totstandkoming van het Noordzeeakkoord. De manier waarop het Noordzeeoverleg (rijksoverheid, natuurorganisaties, visserij, scheepvaart en energiesector) is ingericht – een overleg met alle partijen met vaak tegengestelde belangen gelijkwaardig aan tafel - is bestuurlijk vernieuwend. Waar gaat het goed, waar lopen we tegenaan, en wat is er eigenlijk voor nodig om met elkaar op deze manier samen te werken? Bekijk de opname van de collegetour hieronder.

Visuele samenvatting

Een visuele samenvatting van de conferentie, met daarin tekeningen over de verschillende lezingen en deelsessies.

 U kunt bovenstaande visuele samenvatting van de conferentie ook in hogere kwaliteit downloaden. Het essay 'Overleg in beweging' vindt u hier.

Presentaties

Hier vindt u de presentaties van de verschillende werk- en inspiratiesessies tijdens de conferentie.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen